sterk voor

een duurzame wereld

Onze passie is het maken van de mooiste meubels op een verantwoorde manier. Om onze zogenaamde ‘carbon footprint’ zo klein mogelijk te houden nemen wij doelgericht maatregelen. We gaan spaarzaam om met de grondstoffen voor onze producten en hebben de aarde in ons achterhoofd bij elke grote beslissing.

Wij zijn tegen de weggooicultuur en maken meubels die decennia mee kunnen. Onze creaties hebben een tijdloos design en voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van de meester meubelmaker.

Als je een keknou meubel koopt weet je zeker dat je een duurzaam product in huis neemt waar men generaties lang van geniet.

onze speerpunten

hout

Voor de zichtbare delen van onze meubels gebruiken we berken multiplex. Dit plaatmateriaal is 100% FSC/PEFC gecertificeerd en is volledig afkomstig van herbeplantingsgebieden. Wij maken geen gebruik van tropisch hardhout.

lak

Om er voor te zorgen dat uw meubel straks de natuurlijke kleur zo lang mogelijk behoudt en niet snel zal beschadigen gebruiken we watergedragen slijtvaste meubellak. Deze afwerking bevat geen oplosmiddelen of andere schadelijke bestanddelen. 

 

geen houtafval

keknou producten zijn met veel zorg ontwikkeld. Wij hebben onze uiterste best gedaan om ons houtafval tot een minimum te beperken. Hout dat na het zagen overblijft wordt gebruikt voor opvulling of om ons atelier mee te verwarmen. We gooien niks weg!

100% Nederlands

Alle meubels zijn van Nederlandse makelij. Ze worden op bestelling gemaakt in het keknou atelier in Boxtel, Brabant. Hier worden de creaties met uiterste zorg vervaardigd.

transport

Tijdens de levering van uw nieuw meubel maken we alleen gebruik van herbruikbare verpakkingsmaterialen, als verhuisdoeken en spanbanden. We pakken de meubels zelf in zodat we zeker weten dat ze piekfijn aankomen, zonder onnodige plastic verpakkingsmaterialen.

onderhoud

De meubels vergen nauwelijks onderhoud. Afdoen met een vochtige doek en nadrogen met een katoenen handdoek is voldoende. Het is aan te bevelen de kast niet in de felle zon te plaatsen, hierdoor kan verkleuring sneller optreden.